Matinals de Dibuix i EVA354 es confabulen per esparverar-nos (Festival EVA’23)

Amb la proposta que porta per títol «Tanmateix, el seu tarannà m’esparvera», les Matinals de Dibuix Domèstic i l’EVA354, en el marc del Festival EVA, i amb la col·laboració del casal popular de La Gueralda es tornen a confabular per unir lectura en veu alta, imatge i creació. En aquesta ocasió a partir de l’exposició de collages que porta aquest títol i que, de la mà del fotògraf Joan Tomás, ens convida a deixar-nos evocar per una sèrie d’imatges.

La proposta consta d’una exposició, que serà inaugurada el divendres, dia 2 de juny, a les 7 de la tarda, al Casal Popular de la La Gueralda, a Vilafranca del Penedès, i que acabarà a començaments de juliol. El dissabte, dia 17 de juny, a partir de les 10 i durant el matí, es durà a terme un taller de collage que culminarà, a les 12 del migdia, amb una lectura en veu alta a càrrec de l’EVA354.

Els lectors/res convocats tenen la missió de buscar i trobar textos en sintonia amb els missatges que desprenen les creacions visuals. Culminaran la seva tasca en el marc d’un taller de collage que es desenvoluparà al llarg del matí del dia 17 i que dedicarà la part final a escoltar la lectura en veu alta del resultat de la búsqueda. Tot plegat com a activitat dins del Festival EVA’23. El concepte de consciència, ja sigui social, mediambiental, feminista o política, serà el fil conductor d’aquesta sessió.

Les Matinals de Dibuix Domèstic – que ja han col.laborat amb el Festival EVA i l’EVA354 en d’altres ocasions – són un espai de creació on el territori i els contextos donen les claus per posar en marxa la màquina de dibuixar. No tenen taller fix i, per tant, són mòbils i versàtils, i són sempre sorprenents. Juguen amb el dibuix i ho passen bé dibuixant juntes.

En el marc del fil conductor EVA354 del festival d’aquest any – el RECONEIXEMENT – aquest acte destacarà, com a valor, la consciència. I , per tant, la frase amb la qual el trobareu encapçalat al programa, tant digital com de mà, serà:

 “La consciència és una qualitat interna; no té res a veure amb tenir els ulls tancats o oberts”, Osho

 

 

Què: «Tanmateix, el seu tarannà m’esparvera»

Quan:

  • Exposició. Inauguració, dia 2 de juny, a les 7 de la tarda. Fins inici juliol.
  • Taller i Lectura en Veu Alta. Dissabte, 17 juny. 10 a 13 h

On:  Casal Popular La Gueralda (Vilafranca del Penedès)

Qui i amb qui: Organitza Matinals de Dibuix Domèstic; hi intervé l’EVA354 en el marc del Festival EVA i hi col.labora La Gueralda.

Informació i Inscripcions: 

matinalsdedibuix@gmail.com (@Matinalsdibuix)

lectures@enveualta.com i 654 46 99 39 (Lectures en Veu Alta. Montse Bueno)

Foto: Joan Tomás

Share Post :

More Posts

Deja una respuesta