Voluntariat: aprenentatge i qualitat de vida

La Tertúlia sobre el Voluntariat, que ahir, dia 23 de setembre, va organitzar l’AVV Sant Julià, amb el suport de l’Oficina del Voluntariat, a la Sala Gran de l’associació – i que inclou l’exposició «Connecta’t al Voluntariat» – va servir per reflexionar en relació a que com a éssers socials, les persones tendim a buscar una millora de la societat a través d’entitats i, en moltes ocasions, aquesta tasca es realitza en forma de voluntariat.

Els integrants d’aquest teixit social estan subjectes a drets i obligacions i en la majoria de casos es distingeixen pel seu compromís, per la qualitat del servei que ofereixen i per la seva generositat a l’hora de brindar el seu temps. El debat en torn al rol dels individus que opten per aquesta formula va deixar clar que fent voluntariat es satisfan necessitats d’altra gent, però que també se’n satisfan de pròpies i que, perquè això sigui així, cal que el voluntari o voluntària trobi una entitat que encaixi amb els seus valors, i que s’ajusti a la disponibilitat de què es disposa.

El que és clar és que de tot voluntariat es treu un aprenentatge i ens permet visibilitzar les nostres capacitats, convertint-nos en agents actius de canvis i transformació social al territori. I, de fet, per a moltes persones, aportar d’aquesta manera contribueix a donar sentit a la seva vida, sobretot des del moment que la tasca li permet compartir coneixements, experiència i energia.

A més de la sensibilització, es va posar l’accent en trobar una bona gestió davant de l’excessiva burocràcia, que s’ha incrementat els darrers anys; en fomentar la participació del jovent, que és més exigent i espera que les entitats tinguin un alt grau de democràcia; en fomentar l’autonomia dels que reben,…entre molts d’altres aspectes.

Share Post :

More Posts

Deja una respuesta