«En aquell punt, entre parlar i cantar». Formació EVA354 (Festival EVA’23)

La formació de primer semestre de l’EVA354 d’aquest any 2023 es durà a terme coincidint amb el Festival EVA i, a més, estarà oberta al públic en general des del primer moment de la mà de l’Ajuntament d’Avinyonet. Es durà a terme a la Sala d’actes del Local Social d’Avinyó Nou i estarà articulada, com és ja habitual, en 2 convocatòries per arribar al màxim número de persones possible – els dissabtes 3 i 10 de juny -. L’impartirà la cantant i escriptora Anna Roig i, com sempre, serà de 4 hores: començarà a les 10 del matí i acabarà a les 2 de la tarda. L’aforament serà de 15 persones per sessió. 

Pel que fa al contingut de la proposta, l’Anna Roig ens explica que: 

«Com exposa Philippe Grimbert al seu llibre Psychanalyse de la chanson,Cap forma d’expressió musical, com la cançó, enllaça paraules i música tan íntimament. La melodia de la cançó segueix de ben a prop el text. Fins i tot és poc, dir que el segueix: en realitat és el text que li dona el seu ritme i les seves pauses, la paraula és indissociable de la música i molt sovint la melodia sorgeix, d’una manera evident, de la mateixa estructura de la frase parlada, com si aquesta última sempre l’hagués contingut.”

En aquest taller observarem aquesta musicalitat natural que contenen els textos que diem i buscarem on és el límit entre parlar i cantar. Jugarem a extreure la melodia de les cançons o a posar melodia a poesies que no en tenen. Anirem de la frase parlada a la frase cantada i també farem el camí invers. Un anar i venir entre text parlat i cantat, per inspirar a la veu a anar una mica més enllà a l’hora de comunicar»

 

En el marc del fil conductor EVA354 del festival d’aquest any – el RECONEIXEMENT – aquest acte destacarà, com a element vinculat a aquest concepte, el valor. I , per tant, la frase amb la qual el trobareu encapçalat al programa, tant digital com de mà, serà:

Intenta no tornar-te una persona d’èxit, sinó tornar-te una persona de valor”, Albert Einstein.

Què: «En aquell punt, entre parlar i cantar». Formació EVA354.

Amb qui:  Anna Roig. 

Quan: Dissabtes – dia 3 i 10 de juny -, de 10 a 14 h.  

On: Local Social d’Avinyó Nou. Carrer Carme, 1 Bis. 

Share Post :

More Posts

4 Comments

 • Paquita Cavalle
  16 de mayo de 2023 at 8:07 AM  - Reply

  M’apunto a Formacio Eva 23!
  Gràcies

  • Montse Bueno
   17 de mayo de 2023 at 7:06 PM  - Reply

   Apuntada!

 • Enric
  18 de mayo de 2023 at 9:24 AM  - Reply

  Bon dia,

  Voldria assistir a l’EVA354 d’aquest any. Si us plau poden informar-me?

  Moltes gràcies, espero resposta. Salutacions

  • Montse Bueno
   18 de mayo de 2023 at 1:30 PM  - Reply

   Et responem via e.mail.

Deja una respuesta