Formació EVA 354 a càrrec de Neus Cendra (audiollibres)

Com ja és habitual, l’EVA 354 organitza tallers formatius específics perquè les lectures siguin cada vegada més adequades i els lectors vagin adquirint noves eines per dur a terme la seva tasca voluntària. La FORMACIÓ EVA 354 2020 ha estat aquest dissabte, dia 26 de setembre de 2020, pel matí a les Escoles Velles de Sabt Pere de Riudebitlles. El taller l’ha impartit l’especialista en audiollibres Neus Cendra.

Aquesta experta ha incidit en l’art de donar vida a una història que s’explica a cau d’orella i sense cap més suport que l’expressivitat de la veu. I, per aconseguir-ho, ha començat treballant la narració oral des d’aquest punt de vista, sense oblidar els pilars d’una bona lectura (fluïdesa, dicció, ritme, articulació, expressivitat, etc.), per passar a aprofundir en la importància de la preparació del text a llegir (autor/autora, època, context, registre, gènere, tipus de narrador, personatges…) amb l’objectiu de trobar-ne la veu i el to correcte i, finalment, ha incidit en la necessitat de fer una bona preparació tan física com mental abans d’encarar la narració.

El taller, que ha tingut una durada de 4 hores, s’ha caracteritzat per ser eminentment pràctic, per a la qual cosa s’ha treballat amb textos que han posat de manifest les diferents estratègies i tècniques, de manera que la narració sigui apassionant tant per qui l’escolta com per qui la narra.

Aquesta sessió ha estat – degut a les circumstàncies que vivim i les restriccions que suposa – exclusiva pels voluntaris i convidats, que ja hagin participat alguna vegada a les lectures de l’EVA354, i pel col.lectiu que el consistori de Sant Pere de Riudebitlles, com a amfitrió, ha designat; en aquest cas els membres de l’emissora de ràdio local: Ona Bitlles.

Share Post :

More Posts

Deja una respuesta