“Un vídeo, un text i un festival” arriba a l’Institut de l’Alt Foix

Aquest gener, l’EVA354, en col·laboració amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, de la mà de la Direcció General d’Innovació, Digitalització, Currículum i Llengües, engega el projecte “Un vídeo, un text i un festival” amb els alumnes de 4art d’ESO de l’Institut de l’Alt Foix, a Sant Martí Sarroca (Alt Penedès).

El projecte enmarca la lectura en veu alta en el marc d’un document gràfic i visual (en format audiovisual) – que abraça la diversitat lingüística i pretén fomentar que el català sigui utilitzat com a llengua comuna, de vehiculació, d’espais creatius, d’oci i lúdics– i que és posat en escena a nivell presencial i difós a través de xarxes socials.

Es tracta, doncs, d’una activitat transversal que es desenvoluparà dins i fora del centre docent i que busca fomentar l’ús del català entre els alumnes d’ESO des de la lectura en veu alta; l’empoderament a través de productes audiovisuals, i la potenciació de l’oralitat i les capacitats comunicatives en veu alta.

En una primera sessió de la primera fase del projecte – que correspon a formació i que ha tingut una durada de 3 hores – la lectora de l’Equip de Vilafranca, Cinta Barberà ha incidit en la tria, recerca i/o creació del text, veu, entonació i vocalització i posada en escena, abordant també l’actitud o àmbit més emocional del procés.

Els vídeos resultants es podran veure dins el marc del Festival EVA24.

 

Fotografies: Montse Bueno

 

DESCRIPCIÓ I CONTINGUTS

  • 3 sessions de 3 hores de formació.
  • Proposta: crear un vídeo amb una veu en off (dels alumnes) corresponent a un text de creació pròpia o d’altri.
  • Durada: 2’5 minuts.
  • Es dotarà d’eines als alumnes – tria, recerca i/o creació del text, veu, entonació i vocalització, posada en escena i actitud – per tal de poder materialitzar els documents audiovisuals.
  • Els audiovisuals han de mostrar un nivell acceptable d’àudio en català (si aquest idioma no és llengua materna) o bo (en el cas que ho sigui), i capacitat per crear o buscar les imatges més idònies per reforçar l’àudio.
  • Es defensarà l’audiovisual presencialment a través d’una gala en el marc del Festival En Veu Alta. Es projectarà el vídeo alhora que es llegirà l’àudio en veu alta en directe (tot i tenir-se enllaunat prèviament)
  • L’àudio i el vídeo (imatge+àudio) resultants són susceptibles de poder ser programats i difosos a mitjans de comunicació o canals divulgatius locals i comarcals, a més de a la gala del festival.
  • Seran difosos a través de xarxes socials, tant les del Festival EVA com les de l’EVA354.

 

Share Post :

More Posts

Deja una respuesta