Històries de Rebotiga al Festival EVA’24

Aquest any, l’EVA354 organitza en el marc del Festival EVA la proposta “Històries de Rebotiga”. Es tracta d’un acte de reconeixement al comerç tradicional de Vilafranca que anirà acompanyat de dues sessions de treball durant les quals es posaran sobre la taula i a debat quin ha estat, és i serà la trajectòria d’un col·lectiu que ha vist com la darrera dècada el seu rol i, per tant, la seva contribució al mercat i la vida social dels municipis ha canviat substancialment.

Serà els dies 19 i 20 de juny, a les 8 del vespre. El primer dia serà a l’interior de l’establiment de Mobles Feliu i el segon al jardí de Caves Mascaró.

L’acte reunirà a ponents de diferents àmbits i estarà emmarcat amb una sèrie de fotografies de gran format extretes del llibre “Converses de rebotiga: pessics de vida” que, 10 anys enrere, va entrevistar a 125 establiments de la vila que en aquell moment tenien 50 anys o més, que pertanyien a la mateixa família i s’havien mantingut en el mateix sector de producte. Al final de cadascuna de les trobades, s’obsequiarà als ponents amb la fotografia corresponent al seu comerç.

Primer dia. Sessió 1

Dia: dimecres, dia 19 de juny

Hora: 8 del vespre

On: Mobles Feliu

Rob Roy: “Un còctel, si és ben fred, sempre té millor gust”

Representants de Cal Feliu, Cal Bertran i Cal Solà intervindran al llarg d’una hora en relació a la proposta que porta per títol: «Comerç de Vilafranca: època de transició»

Segon dia. Sessió 2

Dia: dijous, dia 20 de juny

Hora: 8 del vespre

On: Jardins Cal Marscaró

Visita: 1/4 de 8. Mitja hora de durada

Manhattan: Un còctel o pensar en un concepte, un vas i una decoració»

Representants de Ca l’Esparter, Cal Biosca i Cal Parés, en l’espai cedit per Cal Mascaró, intervindran durant una hora en relació a la proposta que porta per títol: «Comerç de Vilafranca: rol i contribució a la societat»

Aquest segon dia, a més, Caves Mascaró ofereix la possibilitat de dur a terme una visita, de mitja hora, a les instal·lacions just abans de la sessió per a tots els assistents.

Fotografies: Mingo Girona

Share Post :

More Posts

Deja una respuesta