Quan la lectura en veu alta empodera als alumnes

Ahir, a Sant Sadurní d’Anoia, va culminar la col·laboració de l’EVA354 amb l’IES Escola Intermunicipal del Penedès per tal de desenvolupar el Crèdit de Servei Comunitari “Comunica’m” en forma de gala dins del Festival EVA. És la primera vegada que el treball dels alumnes culmina amb un acte públic i l’experiència va permetre reunir a familiars i amics perquè poguessin veure una lectura en veu alta molt encertada i ben articulada fruit de la tasca dels docents, lectors i alumnes però, sobretot, de l’empoderament d’una alumnes que van posar-hi la veu, el talent i el fruit d’un procés d’aprenentatge i millora.

En el marc del leitmotiv «Textures!», que aquest any està presidint les lectures EVA354 al Festival EVA, se’ls hi va adjudicar la textura «brillant» i, realment, els hi escau per com van defensar els seus treballs. Des de l’EVA354 i el Festival EVA els felicitem. I, és clar, agraïm a la Núria i en Roger – docents -, Cinta i Carles – lectors -, Montse – encarregada del Festival EVA de trobar un local original (com havien demanat els alumnes) -, i Jou – propietari que va empatitzar amb la idea que se li va presentar – i que va tenir l’amabilitat de seguir presencialment tota la trobada.

Després del tret de sortida a partir de la frase que encapçalava l’acte: “Trobo esperança en els dies obscurs i em concentro en els més brillants. No jutjo l’univers”, Dalai-Lama; els alumnes van presentar en públic els vídeos – en forma de lectures enllaunades – que havien creat i desenvolupat tenint com a referent aquest projecte de lectures en veu alta digitals de l’EVA354. Els participants van visionar el seu vídeo i, posteriorment, van presentar i llegir en veu alta i en directe el text gravat en els vídeos, intentant donar encara una volta més a tot allò après.

Share Post :

More Posts

Deja una respuesta