Jess Neuquelman: llibre i recital

La lectora Jessica Neuquelman, membre de l’equip de Vilafranca, ha presentat aquest diumenge a l’Alt Penedès el llibre “Un univers de contes”, que ha escrit junt amb David Vila, tot escenificant el recital “Perspectives”: que ambdós – també coneguts com a Llenguaferits – han creat. Fins al Pla del Penedès s’han desplaçat lectors i convidats de l’EVA 354 per tal tastar la proposta. 

Un univers de contes” és un recull contes de l’escriptor – alguns d’inèdits i d’altres ja publicats en anteriors llibres -, que arriben al lector en format bilingüe francès-català. Les traduccions han anat a càrrec de la lectora de l’EVA 354. Aquest tipus d’edició ofereix al lector la possibilitat de llegir les mateixes històries en dues llengües. El llibre està estructurat en tres blocs (l’absurd, la revolta i l’amor), oferint-nos un passeig pels temes que centren l’obra de l’autor i, de retruc, de la traductora. Contes que ens fan pensar, adreçats a adults però amb aquella mirada d’infant que porta a moure’s per la subtil frontera entre realitat i somni. I tot plegat amanit amb diverses il•lustracions de Sílvia Morilla.

A la Sala d’Estudi del Centre Cívic del Pla del Penedès, els assistents han pogut gaudir d’un punt de trobada literari de dos bojos per les paraules, que han brindat un viatge a aquell espai on conflueixen la realitat i la ficció. L’absurd, l’amor i la revolta són els pilars sobre els quals es fonamenta un món oníric ple d’humor i de tendresa. I tot plegat combinant el català amb el francès, oferint-nos així perspectives diferents d’una mateixa realitat. Perquè cada llengua és, ras i curt, una perspectiva única i genuïna del món.

Jessica Neuquelman és una francesa del nord que va deixar les gèlides terres nadiues per satisfer la seva curiositat lingüística en contrades catalanes. Llicenciada en Filologia Hispànica, va descobrir el català gràcies als cursos del Consorci per a la Normalització Lingüística de Sabadell i a la sèrie Ventdelplà.

Share Post :

More Posts

Deja una respuesta