Les lectores del Reading Sketchers de la Matinal trien els seus texts

Per tal que la col·laboració de l’EVA354 al Reading Scketchers – ideat per commemorar el desè aniversari de les Matinals de Dibuix Domèstic – sigui el més rica possible, aquest dimarts les lectores es vàrem reunir via Internet amb una de les dues impulsores de la iniciativa, la Marta Rodríguez Peribáñez, per tal de conèixer els autors, així com els seus els textos sobre creació domèstica procedents de molt diversos àmbits. Ha estat una forma de poder comptar amb tota la informació possible perquè les lectores poguessin triar i fer seves les paraules a l’hora de dur a terme les seves lectures en veu alta. Això mentre fan de models que llegeixen i els assistents escolten o bé escolten i dibuixen.

Va ser una trobada informal i lúdica que va resultar molt prolífica ja que, no només es va poder fer un repàs al conjunt d’autors i a les seves propostes, en particular, sinó que, a més, es van adjudicar el total de textos: de manera que les lectores ja poden començar a familiaritzar-se amb la que seran les seves lectures en veu alta.

Cadascuna d’elles es col·locarà en un espai dels triats per les artífexs de la proposta artística i llegiran durant 15 minuts aproximadament. Passat aquest temps, els assistents canviaran d’entorn i, per tant, elles poden continuar amb la lectura o tornar començar, donat que el text serà nou per a qui escolta. Els texts que llegiran són de Lluis Cercós, Bernardo Atxaga, John Berger, Eduardo Chillida i Kae Tempest. Mason Currey, a través dels seus Rituales cotidianos. Artistas en acción, dóna veu a Patti Smith i Cindy Sherman; Maggi Hambling i Carolle Schennenann; Niki de Saintphelle i Yayoi Kusana, i Pina Bausch. I, finalment, es donarà veu a Jordi Boldú, Paul Auster, John Cage, Montse Juvé, Stefan Zweig, Miquel Barceló, Maria Zambrano i Jean Dubuffet.

Els espais:

A continuació, l’entrevista que Penedès Televisió va fer el 16 de març, al magazín «Quedem al Vinseum», en motiu del desè aniversari a les impulsores de les Matinals:

Quedem al Vinseum

Tags:

Share Post :

More Posts

Deja una respuesta