La imatge et segueix allà on la sàpigues portar (El Primer Dia)

Al segon taller de formació de l’EVA354 d’aquest 2021 hem après, de la mà de la Mon Mas, a moure les imatges; a passar el full amb picardia…creant màgiques expectatives; a mantenir a l’oient – des de la imatge – amb l’ai al cor; a explicar i donar color al que tots plegats estem veient; a complementar el que ens brinda una il·lustració amb el gest; a introduir els sons; a jugar amb el llibre que tenim entre mans, i a conèixer el llibre a fons per poder dansar amb ell.

També ens ha explicat aquesta narradora que hi ha llibres-joc, àlbums il·lustrats, contes silenciosos i que tots ens permeten, sempre i quan no es trepitgin, explicar una part de la història que està escrita i una part de la història que s’ha optat per dibuixar…per, al final, tenir un TOT. Ah! I a saber que, fins i tot, hi ha llibres tan especials que estan fets a mà i un per un.

No hem d’oblidar la importància de, mitjançant la imatge, interaccionar amb el públic. De fet, la imatge ens segueix allà on es vulgui com a lector/ra en veu alta si es perd la por a passar la plana.

Fotos: Anna Tomás i Montse Bueno

Share Post :

More Posts

4 Comments

 • Carme Vilar
  31 de octubre de 2021 at 4:51 PM  - Reply

  Gracies al Eva 354 per la Formacio del dia 30/10/21 a San Quinti,
  Ha sigut mágic!!!
  I acollidor!!!!!
  Carme Vilar

  • Montse Bueno
   31 de octubre de 2021 at 4:59 PM  - Reply

   A tu per venir, Carme! I moltes gràcies per les teves paraules. Ens agrada molt saber que n’has gaudit!

 • Carles Núñez
  2 de noviembre de 2021 at 3:14 AM  - Reply

  l’EVA ho ha tornat a fer!
  Un magnífic taller de formació de la mà de na Mon Mas, ens ha regalat noves eines per a millorar la qualitat i l’eficiència de la nostra comunicació En Veu Alta i també en silenci… Hem après a mantenir i a potenciar l’interès expectant del nostre públic amb i sense paraules, transmetent sempre una actitud de seguretat i de confiança, tot fent ús d’una vital capacitat d’improvisació permanent, conscient i ben desperta.

  Gràcies Mon Mas per compartir amb tots nosaltres la teva saviesa.

  Gràcies Àngels, novament, pel teu amor incondicional i per la teva infinita generositat en forma d’infusions i de cafès calents a les dotze del migdia, d’assortiment de dolces galetes amb i sense xocolata, amb i sense gluten…
  Ja ho diuen els grans mestres! A l’Univers, absolutament tot, resta connectat!

  Gràcies Montse per organitzar, gestionar i coordinar amb tanta elegància i eficiència tots els «tingladus» de l’EVA.

  Gràcies EVA per existir.

  • Montse Bueno
   2 de noviembre de 2021 at 6:56 AM  - Reply

   Moltes gràcies per les teves paraules, Carles. És gràcies als equips lectors i el gruix de persones que integreu l’apartat de convidats que el projecte té aquest color i aquest tarannà. Què bé que hi sigueu!

Deja una respuesta