Què és l’EVA354?

Projecte de voluntariat cultural

L’EVA 354 és una activitat de voluntariat cultural al voltant de les lectures en veu alta des de 2014 i penja del Festival En Veu Alta (www.enveualta.com). Disposa d’una xarxa de voluntaris que llegeixen en veu alta dins el context social de la comarca a residències i/o llars de gent gran, centres amb persones amb minusvalidesa física i/o psíquica, a casals d’avis, domicilis particulars, centres sociosanitaris o hospitals de dia, biblioteques, etc. Els objectius vers l’escoltador serien, d’una banda, buscar l’empatia en el cas que hi hagi mancances o hi hagi capacitats minvades com ara la concentració i capacitat d’escolta i, d’una altra, impulsar la lectura en veu alta, tant en el vessant més formal com en la comprensió i la interpretació d’allò que es llegeix.

D’ençà de l’inici de curs 2019-2020, a més, existeix la figura del convidat. La intenció és sumar veus inquietes a l’equip de persones habituals de l’EVA354; obrint les portes als qui no poden formar part del grup de voluntariat constant, però que volen participar una, dues, tres vegades,…o bé esporàdicament, en alguna de les sessions de lectures en veu alta.

La proposta de l’EVA354 va lligada també als centres educatius, tant de primària com de secundària, a través de dos plans estratègics: l’impuls a la Lectura i el Servei Comunitari (Service Learning i/o Aprenentatge Servei). Molts centres de secundària, de manera pilot, han començat a implementar l’impuls de la lectura tant a primària com a secundària i l’ApS (Aprenentatge-Servei) o Servei Comunitari en que la lectura en veu alta hi té un paper clau.

Qui som?

L’Associació Artística Triskel és una entitat sense ànim de lucre que gestiona activitats i festivals vinculats a la paraula viva a través del territori català i de manera continuada, a l’Alt Penedès. Les seves principals activitats són el Festival EVA, En Veu Alta, (Penedès i Priorat), la gestió de la sala d’espectacles La Cisterna (Vilafranca) i L’EVA 354 (Alt Penedès) a banda d’incursions puntuals arreu del territori.

 

© Il·lustració: Anna Mongay

Vols ser voluntari a l'EVA354?

Vine a llegir als que no ho poden fer: tots hi guanyem!

Posa’t en contacte amb nosaltres

Montse Bueno
654 46 99 39
lectures@enveualta.com

Més informació

Montse Bueno
654 46 99 39
lectures@enveualta.com